0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان
اخبار و مقالات فروشگاه پخش اسباب بازی پیشوا
  • 30
  • 24 مرتبه
علائم استرس در کودکان

علائم استرس در کودکان

12/21/1402

استرس در کودکان

 

شاید شما هم متوجه ی عادت های جدیدی در کودک خود شده باشید نظیر بی خوابی یا کم خوابی تکرار، بی سابقه ی سردردر یا دل درد شب ادراریی ،اجتناب از رفتن به مدرسه و یا حتی لکنت زبان مواجه شده باشید.

 

اگر این موارد را در کودک خود دیده اید ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.

 

این موارد گفته شده از علائم مهم استرس میباشد ، توجه داشته باشید که نادیده گرفتن این علائم میتواند حال و آینده ی کودک را به طور جدی به خطر بیاندازد و به کودک اجازه ی رشد نخواهد داد.

 

علائم وجود استرس

 

1- تغییر در عادت خوابیدن یا غذا خوردن

تغییر در عادت های همیشگی مثل نخوابیدن سر ساعت مشخص، اجتناب از غذا خوردن و یا بی خوابی های شبانه و کابوس دیدن از نشانه های استرس است.

 

 

 

 

 

 

 

 2- وجود علائم جسمانی ماندد سردرد و دل درد

 

سردرد بودن از فکر کردن و ساکن بودن زیاد و یا دل درد بودن بخاطر نخوردن یا پر خوری زیاد.

وجود استرس و اضطراب منجر به مشکلات جسمانی میشود که باعث کاهش انرژی میشود.

 

 

 

3- دوری از جمع و هم سن وسالان

 

رغبت یا علاقه ای به جمع دوستانه هم سن وسالانش ندارد و حتی به جمع گرم خانواده ندارد و ترجیح میدهد اوقاتش را تنهایی سپری کند .

برای مثال اگر به یک میهمانی بروید کودک شما به خوبی یا به هیج وجه احوالپرسی نمیکند، و دائما در حالت سکوت میباشد و ترجیح میدهد زود تر محیط را ترک کند.

 

 

 

 

 

 

4- بیان مکرر و واضح  ترس و استرس

 

بیان واضح ترس و استرسی که دارد در مورد موضعی که اذیتش میکند.

مثلا واضح میگوید ازرفتن به مدرسه ترس دارد، یا وقتی که تکالیفش را انجام داده دچار ترس و اضطراب میشود در برای اینکه آیا مورد تائید معلمش باشد.

 

 

 

 

5- شب ادراری و کابوس های شبانه

 

احتمالا  کودک شما هنگام استرس و ترس دچار کابوس هایی میشود که شب ها به سراغش می اید و به راحتی سیستم ایمنی و کنترلی بدنش را تضعیف میکند، و همین امر موجب شب ادراری میشود.

 

 

 

6- لکنت زبان

 

گاهی یک اتفاق یا یک ترس که کودک دچارش شود باعث یک موضعه جدید و ناگوار یا حتی وجود یک اتفاق ترسناک برای کودک باعث لکنت شود.

برای مثال گاهی والدین برای اینکه کودک خود را متوجه ی اشتباهش کنند از تتنبیه هایی نظیر حبس کردن داخل اتاق یا کمد فریاد زدن به همراه کتک یا حتی ترساندن کودک بخاطر انجام یک اشتباه استفاده میکنند ، که عواقب خطرناکی به همراه دارد.

 

 

7- عدم تمرکز

 

عدم تمرکز باعث نا توانی در انجام کارهایش میشود برای مثال برای نوشتن مشق هایش بخاطر ناتوانی در انجام مسئله ها بهانه گیری میکند یا نمیتواند در مورد حل مسائلش تمرکز کند.

 

 

8-داشتن عادت های عصبی

 

اضطراب باعث جوییدن ناخن و مکیدن انگشت وکوبیدن سر به اجسام مختلف و تیک ها از نشانه های عادت های عصبی میباشد.

 

 

راه های درمان استرس

 

اگر کودک شما درگیر هریک ازاین عادت ها باشد دچار استرس شده است.

 

صحبت کردن و همدلی کردن با کودکان

 

یکی از راه های درمان استرس صحبت کردن با کودک است شما میتوانید

با کودک خود صحبت کنید و اجازه ندهید مشکلات در ذهنش رشد کنند و تبدیل به هیولا شوند.

البته درمورد مشکلاتش به طور مستقیم صحبت نکنید برای مثال بهش بگویید اگر چنین اتفاقی افتاد این راه حل را انجام بده و با دلگرمی دادن خیالش را بابت این مسائل راحت کنید.   

 

آیا پرت کردن حواس کودک برای درمان موثر است ؟

 

بله، شما میتوانید سطح اضطراب کودک خود را با پرت کردن حواسش پایین بیاورید یا کودک خود را از محیط دور کنید و بعد از آرام شدن کامل موضوع را حل کنید در این مواقع میتوانید یک داستان یا خاطره تعریف کنید.

 

 

درگیرکردن کودک با مسئله ای که فرار میکند

 

یکی از راه های درمان که میتواند موثر باشد این است که از کودک بخواهید یک فیلم یا یک کتاب بخواند که دررابطه با مشکل اوست و توجه داشته باشید که پایان خوبی داشته باشد تا اعتماد به نفس کودک را تقویت کند.

 

انتظارات واقع بینانه

 

سطح انتظار خود را از کودک پایین بیاورید بررای مثال اگر شما انتظار دارید کودک شما همیشه در مدرسه نمره 20 یا نمره ی بالایی بیاورد را کاهش دهید و به او بگویید او را آن طور که هست دوست میدارید.

حتی اگر این انتظاررا هم ندارید و کودک شما دچار این ترس شده به او دلگرمی بدهید و اجازه ندهید که افکار منفی درذهنش رشد کنند و به او بگویید اینکه تو گاهی نمره ی پایین می آوری نشانه ی ضعیف بودنش نیست و گاهی این موارد ممکن است برای همه پیش بیاید.

 

 

احترام گذاشتن به کودک

 

 به کودک و ترس هایش احترام بگذارید اما اجازه ندهید با گریه کردن یا بیقراری کنترل را از دست شما خارج کند برای مثال اگر ترس از مدرسه دارد سعی کنید مشکلش را حل کنید تا با او دعوا کنید بابت نرفتنش به مدرسه.

 

مشکلاتتان را با کودک در میان نگذارید

 

در میان گذاشتن  مشکلات  با کودکان باعث ایجاد نگرانی و اضطراب میشود

توجه داشته  باشید اگر در مورد مشکلتان با کودکان صحبت کنید فرزندتان نگران میشود و

چون درک و حل مشکلات از توان انها خارج است دچار اضطراب میشوند.

 

 

 

 

 

(اگربه هر دلیلی هریک از علائم استرس را کودک شما دارد و با راه حل های گفته شده مشکل کودکتان حل نشد حتما به یک مشاور در میان بگذارید.)

 

 

 

 

 

 

منبع:

www.homeca.ir

gahvarak.com

simiaroom.com

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.